Ik wandel voor <"Mama Pacifique">!

Patty Strik-Smoolenaars
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (61%)

In 2019 liep ik voor m'n 25ste medaille! Daarna was het even genoeg en sloeg ik een jaartje over. Maar vorig jaar begon het wandelvirus weer een beetje te kriebelen en het resultaat is dat ik dit jaar toch gewoon weer van de partij ben. En wat zou het mooi zijn als ik ook dit jaar weer mijn kilometers (120 dit keer in totaal) mag inzetten voor een goede zaak, nl. het eindelijk op de markt zetten van het boek waaraan ik al zo lange tijd werk.  

Daarom vraag ik jullie bij deze, zouden jullie me willen sponsoren om het drukwerk mogelijk te maken van het boek getiteld "Mama Pacifique" over het bijzondere leven van Zr. Pacifique Degen, Franciscanes van Oirschot, 1929-2006, missionaris in Brazilië. Zij bouwde in de 70'er jaren een opvanghuis voor arme kinderen, ouderen en gehandicapte mensen. Nu, meer dan 50 jaar later, functioneert dit huis, de "Ação Social Santo Antônio", nog steeds en speelt een belangrijke rol in de ouderenopvang van de stad Araçuaí.

Samen met Pater Antoon Tijdink ofm heb ik vele jaren aan dit boek gewerkt. Het is dan ook meer geworden dan alleen het levensverhaal van Zr. Pacifique. Het is tevens een Kroniek van een Tijdperk geworden, met aanvullende informatie over typische verschijnselen uit die tijd. Het boek zal worden uitgevoerd met een harde kaft, gebonden en genaaid, en wordt voorzien van zo'n 600 (kleuren)foto's over meer dan 400 pagina's. Naast de uitgebreide biografie van Zr. Pacifique, geschreven in de ik-vorm, is het boek door de gebruikte teksten onder de foto's en de informatieve kadertjes ook nog eens een geschikt boek geworden om rustig door te bladeren.

De kosten voor de opmaak, die wordt uitgevoerd door Uitgeverij Boekenbent, heb ik samen met Stichting Brasilhoeve in eerdere Vierdaagsejaren al bij elkaar gelopen. Dit keer hoop ik met mijn 26ste Vierdaagse, die start pal na mijn 77ste verjaardag, de kosten voor het drukwerk van zo'n 50 exemplaren bij elkaar te wandelen. Het is mijn streven om jullie bij een steun van € 50 of meer een boek gratis toe te sturen.

Om ook de burgers in het bisdom Araçuaí in de gelegenheid te stellen deze bijzondere vrouw beter te leren kennen, die zovele jaren onder hen heeft geleefd en gewerkt om de arme bevolking van de streek een beter leven te geven, is het boek "Mama Pacifique" door de Nederlandse Braziliaan João Bosco Feres belangeloos ook naar het Portugees vertaald. Deze Portugese versie komt hopelijk later dit jaar op de markt.

Voor meer informatie over het boek alsmede enige achtergrondinformatie over inhoud en het team van schrijvers, verwijs ik naar de nieuwe website: mamapacifique.org. Voor een intekenlijst is het nog iets te vroeg, omdat er nog geen definitieve prijs bekend is, maar mochten jullie graag in aanmerking komen voor het boek, reserveer dan alvast een exemplaar door middel van het e-mailbericht op de contactpagina van de website. Waarvoor dank bij voorbaat. Ik hoop dat het storm loopt en we er veel meer zullen moeten laten drukken dan deze (eerste!) 50 stuks......

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 75 18-08-2023 | 00:53
€ 20 11-08-2023 | 11:00 Een klein extraatje ...
€ 30 24-07-2023 | 13:50 Ik hoop dat Patty het bedrag gaat halen wat nodig is om haar wens te laten uitkomen. Ter ere ook voor zuster pacifique
€ 77 16-07-2023 | 11:12
€ 25 13-07-2023 | 10:02 Warm,persoonlijk initiatief voor een fantastische non
Bekijk alle

Maar liefst 300 km gelopen in 24 dagen ….

23-07-2023 | 18:25 Het klinkt onvoorstelbaar, maar, ook tot mijn eigen verbazing, het is toch écht waar. Ik heb in 24 dagen (tussen woensdag 28 juni en vrijdag 21 juli) in totaal maar liefst 300 km gelopen. Dat alles in aanloop naar dat ene bijzondere moment, de finish op de Wedren op jl. vrijdagmiddag om 12u58!   En het is wéér gelukt … zonder blaren … zonder blessures … met alleen flinke vermoeidheid, maar dat mag dan ook wel op mijn 77ste ! De afgelopen week was dus de Nijmeegse Vierdaagse, mijn 26ste. Het was weer een groot feest. Ik heb er intens van genoten. Het was prachtig weer, ideale omstandigheden, en de dorpen waar we doorheen kwamen, leken wel te exploderen van enthousiasme en feestvreugde. Van de 47.000 inschrijvingen hebben uiteindelijk 39.019 deelnemers de tocht tot een goed einde gebracht. Ik was ook erg tevreden over mijn prestaties al die dagen. Met dank aan de goed functionerende 4Daagse app weet ik nu dat ik er de eerste drie dagen tussen de 8 en 8,5 uur over heb gedaan om de 40 km af te leggen. De laatste dag kostte het 9u12 minuten, maar toen was de afstand dan ook 42,5 km. Na de finish op de Wedren wachtte nog een heel bijzonder moment: Ik mocht de cheque in ontvangst nemen van de € 1.099 die door 24 sponsoren bij elkaar was gebracht om van mijn Vierdaagseloop een ‘sponsorloop’ te maken, als bijdrage aan het project “Mama Pacifique”. Ik ben er erg blij mee en dank alle donateurs dan ook van harte. Mochten nog andere geïnteresseerde lezers deze blog bekijken, er kan nog gedoneerd worden tot en met 31 augustus 2023. Op dit moment wordt er nog de laatste hand gelegd aan de afwerking van het boek. Zodra bekend is voor welke verkoopprijs het boek straks verkrijgbaar is, zullen we via meerdere kanalen de mogelijkheid bieden om een exemplaar van het boek te bestellen. Blog nr.4/2023-07-23/weer thuis/ps
Lees meer