Ik wandel voor AYA Zorgnetwerk

Merel Tempelaars
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (105%)

Ik ben Merel Tempelaars, 25 jaar en woon samen met mijn vriendin Benthe in Breda. Ik hou wel van een sportieve uitdaging. En wat is nou een mooie sportieve uitdaging? Jawel, de Nijmeegse 4Daagse. Dit jaar ga ik hem voor het eerst lopen. Voor mezelf én voor een goed doel.

Vanuit de 4Daagse-organisatie is het mogelijk je wandeltocht te koppelen aan een goed doel. Nu sprak dat mij enorm aan. De beste vriendin van Benthe is namelijk 2 jaar geleden gediagnosticeerd met ongeneeslijke longkanker. Haar naam is Eva Kroot. Eva hoorde op 22-jarige leeftijd dat zij ongeneeslijk ziek was en niet oud zou worden. Er werd door Eva gekozen behandelingen te starten. Een heel heftig traject wat wij op de voet volgen en ook voor eenieder te volgen is op haar instagrampagina @longeneeslijk. Nu, 2 jaar verder, is Eva er nog steeds. Dit tegen de verwachtingen in van artsen in. Zelf wil en wilde ze nooit weten hoe lang ze nog zou hebben. Ze heeft onlangs haar 25e verjaardag gevierd met al haar vrienden en familie.

Om zowel Eva, haar familie en lotgenoten van Eva een hart onder de riem te steken en iets te kunnen betekenen voor jongeren/jongvolwassenen wil ik mijn 4Daagse-tocht koppelen aan een goed doel. Ik heb Eva gevraagd welk doel zij zou aanraden. Zij raadde er meerdere aan en ik heb gekozen voor Stichting Nationaal AYA.

Stichting Nationaal AYA:

AYA-zorg biedt jongvolwassenen gediagnosticeerd met kanker in de leeftijd van 18 t/m 39 jaar leeftijdsspecifieke zorg. AYA staat voor: Adolescents and Young Adults. AYA’shebben unieke medische en psychosociale zorgbehoeften typerend voor hun levensfase en worden vaak “vergeten”. De focus ligt in de reguliere zorg vaker bij kinderen of ouderen. Deze groep tussen 18 en 39 jaar hebben vaak ook specifieke vragen en zorgen omtrent: vruchtbaarheid, studeren, starten op de arbeidsmarkt, het kopen van een huis en het aangaan van relaties. AYA-zorg ondersteunt deze groep hierbij.

Eva valt ook in de leeftijdscategorie AYA’s. Zij heeft, net als vele anderen, ook te maken gekregen met bovenstaande vragen en zorgen en vanuit de reguliere zorg kreeg zij hier geen hulp bij. Via Stichting AYA werd zij wel ondersteund. Eva had namelijk vragen over het invriezen van haar eitjes, studeren en het kopen van een huis. Momenteel is Eva getrouwd, woont ze samen met haar man in een koophuis en is ze, ondanks lang volhouden, toch gestopt met haar studie. Dit allemaal met ondersteuning van de Stichting.

 

 

Foto: Longkanker Nederland

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 18-07-2023 | 17:30
€ 10 18-07-2023 | 08:46
€ 5 18-07-2023 | 07:09
€ 10 17-07-2023 | 23:47 Goed bezig. Veel wandel plezier bij de 4 daagse!
€ 10 17-07-2023 | 23:27