Een blessure, de eerste 40km en mijn herstel!

20-06-2023 | 10:20

Hallo weer! 

Het is weer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Het is een drukke periode geweest voor ons. Wel heb ik mijn instagram bijgehouden door voor dat ik hier een update ga geven neem snel een kiekje op mijn account ->@maxim_walks_200km 

In April zijn we op vakantie geweest naar Griekenland, in die weken hebben we rust gepakt. Terug in Nederland hebben we rond half mei 40km gelopen. Die vielen mij helaas heel zwaar, met name aan het eind. Iets wat ik niet aan zag komen. Mijn hamstring deed pijn (had ergens al wel wat last van, tijdens zwemmen in maart een beweging gemaakt) mijn scheenbeen begon ook en ik liep alles behalve snel. Toch die 40km gelopen.

Omdat ik het niet vertrouwde ben ik naar de fysio gegaan, en ja waarschijnlijk een scheurtje in mijn hamstring en een beginnende scheenbeenvliesontstekig. 
Voor mijn scheenbeen ben ik bij de masseur geweest een aantal keer, en ja ik kan zeggen dat deed pijn. Alles zat vast! 
Voor mijn hamstring heb ik een aantal behandelingen gehad met dry needling en oefeningen. 
Daarnaast ben ik begonnen met personal training om mijn lichaam sterker te krijgen en nog beter in mijn vel te zitten. 

Dit allemaal doe ik naast mijn reguliere baan bij het NIPV en mijn synchroonzwemmen. Ook help ik in een Grieks restaurant een paar keer per week omdat ik toch een horeca hart heb. Gelukkig loop ik daar ook veel. Dus een win-win situatie. 

Het is halverwege juni en over 4 weken beginnen de Nijmeegse Vierdaagse! En ik kan zeggen ik ben weer goed op weg. 

Waar ik het ene weekend 3 dagen op een festival sta zo word ik het weekend daarna met mijn team regiokampioen 🥇 in synchroonzwemmen en loop ik de zondag 20km alsof het niks is en nog 10km in de avond tijdens het werk. 

Ik merk aan alles dat we dit gaan halen! We gaan ook van genieten! Het zijn drukke weken met verschillende leuke dingen maar ook verplichtingen maar we hebben er zin in. Aankomende weekend hebben we onze langste trainingen op de planning staan! Zo stay tuned for that! 

Liefs,

Maxim 💚🧡🥾