Ik wandel voor het NET fonds van Erasmus MC Foundation

Maud Ramakers
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.500 (114%)

Twee jaar geleden is mijn lieve moeder gediagnosticeerd met uitgezaaide NET-kanker. NET staat voor Neuro-Endocriene Tumoren, een zeldzame kankersoort waarvoor in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam een nationaal en internationaal gerenommeerd kenniscentrum zit.


Dit kenniscentrum is ontzettend waardevol: een recente publicatie van de Volkskrant liet nog zien dat de levensverwachting van mensen met NET-kanker de afgelopen jaren gestegen is.* Dat komt mede door innovatieve nieuwe behandelingen op dit gebied, waaronder de PRRT: peptide receptor radionuclide therapie. Sinds een tijdje krijgt ook mijn moeder deze behandeling met radioactieve medicatie.


Ondanks de behandelmogelijkheden genezen veel mensen niet van NET kanker. Bovendien is de PRRT therapie niet zonder bijwerkingen. Het NET-kenniscentrum in het Erasmus MC biedt patiënten maatwerk en werkt aan een verbetering van de (bijwerkingen bij) behandelmethoden. Het zou geweldig zijn als ik met het lopen van de Vierdaagse niet alleen zelf een leuke week heb, maar ook voor het NET Fonds van de Erasmus UMC Foundation iets kan betekenen. Met als doel dat mijn moeder en andere mensen met NET-kanker steeds betere zorg kunnen krijgen en zo lang mogelijk van het leven kunnen genieten.


Ik ben super dankbaar als je mij en het NET Fonds wilt sponsoren!

 

*https://www.volkskrant.nl/wetenschap/nog-maar-weinig-patientengroepen-hebben-baat-bij-nieuwe-dure-kankermedicijnen~b92a0ec7/

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 132 26-08-2023 | 13:03 Lieve Maud, vanuit verweggiestan juig ik je toe. Fantastische prestatie (ik heb de 4 daagse nooit aangedurfd), en een geweldige steunbetuiging aan je moeder. Neem nog een lekker chocoladekoekje! En wat geld voor een ijsje!! Veel liefs van je opi.
€ 50 14-08-2023 | 13:05 Knap gedaan Maud!!
€ 15 31-07-2023 | 18:29 Hoi Maud, ik las vandaag je bericht op LinkedIn, wat een goede actie! Ik hoop dat je de vierdaagse hebt volbracht. In elk geval een mooi bedrag opgehaald voor dit goede doel. Petje af en sterkte met je moeder!
€ 20 30-07-2023 | 11:23 Ik heb enorm veel respect voor deze meid die bij 'ons' studeert en ik ben zelf mijn beide ouders veel te vroeg verloren doordat zij kanker kregen waarbij behandeling niet (lang) mogelijk was. Veel sterkte Maud en moeder!
€ 25 27-07-2023 | 13:35
Bekijk alle

De cheque is overhandigd: dank nogmaals!

01-09-2023 | 18:10 Lieve allemaal,   Het geld bedrag waar ik, met al jullie hulp, op uit mocht komen is 4000.- euro! Een mooi bedrag voor een 4-daagse: 1000 euro voor elke dag :) Woensdag mocht ik de cheque met dit bedrag in het Erasmus MC in Rotterdam overhandigen aan dokter Hofland: internist-endocrinoloog en een van de experts op het gebied van NET-kanker. Mama was er ook bij, en zo werd het een dag met een gouden randje. Dit hele bedrag zal ten goede komen aan verder onderzoek naar NET-kanker en de zo belangrijke PRRT behandeling.  Dank nogmaals aan jullie allemaal voor jullie donaties. Laten we duimen dat voor héél veel mensen deze PRRT behandeling voor nog een paar mooie jaren en goede kwaliteit van leven mag zorgen ❤️🌻🙏  
Lees meer