Stichting Chirurgische Innovatie

Mariska & Ilse .
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 17.500 (71%)
Wat als plotseling van de een op andere dag kanker bepaalt dat je moet stoppen met de manier waarop je leefde. Niet meer de dingen doen waar je zo gelukkig van wordt. Het overkwam onze vriend Mark en zijn gezin, want kanker heb je niet alleen.
Dit jaar lopen wij de Nijmeegse Vierdaagse met als doel een groot bedrag binnen te halen voor de stichting Chirurgische Innovatie van professor Ignace de Hingh.
Deze stichting zet zich in voor de strijd tegen kanker met uitzaaiing in het buikvlies.
 
Professor de Hingh verteld het volgende.
 

Buikvlieskanker komt vaak voor. Veel vaker dan we vroeger dachten. Meestal ontstaat buikvlieskanker doordat kwaadaardige cellen van een tumor in de buik naar het buikvlies uitzaaien. Dat kan bijvoorbeeld maagkanker of dikke darmkanker zijn.  Maar ook kanker die ontstaat in de blindedarm, alvleesklier of eierstokken kan naar het buikvlies uitzaaien

Helaas kunnen de meeste patiënten met buikvlieskanker niet meer genezen worden. Buikvlieskanker veroorzaakt vaak veel klachten waardoor de kwaliteit van leven meestal niet goed is. En daar moet echt verandering in komen!

Daarom doen onderzoekers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven al meer dan 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar buikvlieskanker. Dat heeft veel inzicht in het ziektebeeld opgeleverd waardoor patiënten nu beter weten waar ze aan toe zijn en wat er van een behandeling verwacht mag worden. Ook worden er verschillende innovatieve behandelingen toegepast en onderzocht zoals bijvoorbeeld de PIPAC-behandeling. Daarnaast worden er ook nieuwe mogelijkheden voor behandeling bedacht en onderzocht zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een chemogel of het toepassen van chemotherapie in de buik door middel van een katheter in de buikholte.

De kennis die we hiermee opdoen delen we met onze collega’s over de hele wereld door het publiceren van wetenschappelijke artikelen, promoties aan de universiteit en presentaties op internationale congressen. Op die manier kunnen patiënten overal beter voorgelicht en behandeld worden.

Ons doel is om de behandeling van patiënten met buikvlieskanker verder te verbeteren zodat ze een grotere kans op genezing krijgen, langer leven en een betere kwaliteit van leven hebben.

Om dat te bereiken werken we met een team van enthousiaste onderzoekers en specialisten die elke dag proberen om de zorg voor deze patiënten nóg een beetje beter te maken.

Voor dat onderzoek is naast heel veel inzet en enthousiasme ook geld nodig. Met dat geld kunnen talentvolle arts-onderzoekers aangesteld worden en de onderzoeken uitgevoerd worden.

Lieve Mark deze tocht is voor jou, in gedachten loop je met ons mee,  en vechten we tegen de kilometers en de tranen, want wat word je door velen gemist.

Wij staan op tegen kanker ❤️
 
Mariska en Ilse

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 83 21-07-2023 | 23:20
€ 1.000 21-07-2023 | 14:46
€ 50 21-07-2023 | 12:54 Omdat ik de inzet van deze toppers Mariska en Ilse wil belonen , zeker omdat het voor onderzoek naar kanker / voorkoming enof genezing wordt ingezet. Weet wat het is om geliefden aan deze vreselijke ziekte te verliezen.
€ 25 20-07-2023 | 18:22 Lieve schatten, Wat zetten jullie je weer in voor een mooi doel met jullie lieve vriend in jullie harten. Nog 1 dag te gaan. Wat doen jullie het goed. Ik ben zo trots op jullie allebei. Helaas door verplichtingen niet in staat fysiek te komen steunen (lang leve het onderwijs), maar in gedachten zeker bij jullie. Geniet er morgen ook van en dan dit weekend lekker bijtanken. We ❤️ you! Zet hem op. 😘😘😘
€ 25 18-07-2023 | 21:16