Wij wandelen voor Stichting STOPhersentumoren.nl!

Marieke de Vries
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (78%)

Samen met Pien en Judy loop ik voor mijn vader, Jaap de Vries, de meest eigenzinnige, creatieve en humoristische man die er was. Mijn lieve, interessante vader die schilderijen maakte met een onmiskenbare eigen schoonheid. Hij had nog een prachtige toekomst voor zich toen bij hem in 2012 een hersentumor werd gevonden waaraan hij anderhalf jaar later overleed. Dat hij ziek zou worden had ik nooit gedacht en dat het zo snel zou gaan was onvatbaar.

Hij heeft alles in zijn macht gedaan om beter te worden: operaties, bestraling, chemo, alternatieve geneeskunde, noem maar op. Maar helaas naderde het onontkoombare snel. Toch leeft hij voort: in mij, mijn broers, zijn kunst en de mensen waar hij van hield. Ik denk nog iedere dag aan hem.

In juli loop ik de Vierdaagse, met papa in mijn gedachte. Ik zie hem staan aan de zijlijn met een trotse glimlach op zijn gezicht en een Westmalle omhoog gehouden. Waarschijnlijk zou hij een ongepaste grap maken, waar ik hard om zou lachen. Proost!

Helaas zal dit niet echt kunnen gebeuren en daarom wil ik iets meer doen dan alleen maar lopen. Ik wil geld ophalen voor meer en beter onderzoek naar hersentumoren. Ieder beetje zal bijdragen aan mogelijke genezing van iedereen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken krijgt.

Ik kijk er naar uit om in juli te gaan lopen, met mijn lieve vriendinnen Judy en Pien en met mijn vader in gedachte aan de zijlijn. Als je iets kan missen doneer dan alsjeblieft.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 25 01-08-2023 | 14:25
€ 25 23-07-2023 | 10:49 Ik ben trots op ons!
€ 100 19-07-2023 | 10:53 Zet hem op meiden!
€ 35 17-07-2023 | 11:38
€ 10 15-07-2023 | 18:17
Bekijk alle

DAG 1

18-07-2023 | 19:20 Dinsdag 18 juli - Na maanden voorbereiding is het dan zo ver: de eerste dag van de Vierdaagse is aangebroken! Vanochtend om 3.15 ging de wekker en om 3.45 zaten we in de auto. Na een tumultueus ritje (iets met koffie en yoghurt, don't ask) en een tripje met de pendelbus kwamen we in Nijmegen aan, waar we ons bij de start tussen de opgewonden wandelaars voegden. 3, 2, 1 EN WE ZIJN LOS! En dan kunnen we kort zijn, want wat was het een gewéldige wandeldag! We waren ontroerd, extatisch, trots, een tikkeltje ongemakkelijk (hallo, iedereen kijkt en juicht...), we voelden ons sterk, iemand was even boos (ik noem geen namen hoor Judy), we liepen sneller dan ooit en we voelden spierpijn op plekken waar we het niet eerder voelden: zoals in de lachspieren. (Om 4u s nachts aangemoedigd worden door dronken mensen is erg grappig én een leuk begin van je dag. Na 40km aankomen en zelf een koud pilsje drinken is misschien nog wel leuker!) Nu, om 18:55, liggen we in bed (over 9 uur gaat alweer de wekker, so give us a break). De lunchpakketjes zijn gepakt, de yoghurtjes staan klaar, de wandelkleertjes zijn schoon en droog en wij hebben er enorm veel zin in. Een nieuwe dag, een nieuwe route, en stap voor stap gaat het helemaal goedkomen. P.s Iedereen nogmaals bedankt voor het doneren. We waarderen het enorm en het geeft ons kracht tijdens het wandelen! Zij die er niet bij kunnen zijn wandelen in gedachte met ons mee.
Lees meer