Ik wandel voor Stichting Bootvluchteling (Boat Refugee Foundation)

Krisje Huijs
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (53%)

Ieder mens heeft recht op volwaardige zorg. Ook mensen op de vlucht, aan de randen van Europa. Hier heb ik zelf afgelopen voorjaar als arts voor Stichting Bootvluchteling aan bij kunnen dragen. Nu vraag ik uw steun!

Voor het eerst loop ik samen met goede vriendin Maartje de Vierdaagse. Hiermee wil ik Stichting Bootvluchteling financieel helpen, omdat deze Nederlandse hulporganisatie met professionele teams van vrijwilligers en betaalde krachten medische en psychische hulp biedt waar dit het hardst nodig is. Het werk van de stichting focust zich momenteel op Griekenland. In vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos staat dagelijks een medisch en psychologisch team paraat. Zij werken vanuit een mobiele medische kliniek, op een centrale en toegankelijke plek in het kamp.

Essentiële hulp
Om 24-uurszorg in het kamp mogelijk te maken, is de aanwezigheid van Stichting Bootvluchteling essentieel. In avonden en weekenden staat de stichting als enige zorgverlener paraat. Zo ontlast de stichting tevens de druk op de lokale gezondheidszorg op het eiland Lesbos.

Chronische stress en trauma’s
Veel gezondheidsproblemen in het kamp ontstaan door slecht eten, slapen en continue spanning. Mensen maken zich zorgen over hun toekomst. Soms zitten zij langer dan een jaar vast in het kamp, zonder toekomstperspectief. In het kamp leven ook veel gezinnen met kinderen. De onzekerheid, het verlies van controle en de angst om teruggestuurd te worden leiden vaak tot chronische stress. Daarnaast worstelen veel mensen met (oorlogs)trauma’s. Het bieden van psychologische zorg is daarom een belangrijk onderdeel van de hulpverlening van Stichting Bootvluchteling.

Hulpverleners van de stichting zien veel mensen met paniekaanvallen, depressieve klachten en gevallen van zelfbeschadiging. Stichting Bootvluchteling biedt een deur waar ze kunnen aankloppen. Patiënten krijgen handvatten en advies over hoe om te gaan met klachten. De kliniek is voor veel mensen in het kamp een veilige en vertrouwde haven.

Project Athene
Naast de hulp op Lesbos heeft Stichting Bootvluchteling ook een project in Athene. Steeds meer mensen komen na hun asielprocedure op de Griekse eilanden in Athene terecht. De behoeften hier zijn hoog - veel mensen worden dakloos en hebben geen toegang tot zorg en ondersteuning. Voor mensen met een vluchtelingenachtergrond is het moeilijk om hier een leven op te bouwen. Met de psychosociale begeleiding van Stichting Bootvluchteling hoopt de stichting hen weer een stuk controle over hun leven te geven. Samen met andere zorg- en hulporganisaties zorgt de stichting ervoor dat mensen met een vluchtachtergrond snel de juiste hulp krijgen.

Wat kunt u doen?
Met uw steun kan de missie van Stichting Bootvluchteling worden voortgezet. Zij kunnen hun werk enkel doen op basis van giften. Met uw donatie kunnen medicijnen en (medische) hulpgoederen worden aangeschaft en kan de medische en psychosociale zorg worden voortgezet waardoor vele gezinnen en kwetsbare mensen geholpen worden.

Ieder mens verdient het om gezien te worden en heeft recht op zorg en een veilig bestaan. Helpt u mee? Zo maken we samen een verschil! Ga voor meer informatie naar: www.bootvluchteling.nl.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 20-07-2023 | 17:17
€ 10 20-07-2023 | 12:25
€ 10 20-07-2023 | 10:48
€ 25 20-07-2023 | 08:38
€ 10 20-07-2023 | 06:46