Ik wandel om verschil te maken tussen zien en niet zien

Juliëtte Kromosemito
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (129%)

Dit jaar loop ik de Nijmeegse 4Daagse voor de 2e keer en deze keer wil ik mijn wandeltocht koppelen aan een goed doel. Mijn verhaal in het kort:

In 2015 kreeg ik oogklachten, mijn zicht werd met de dag waziger. Het begon met mijn linkeroog en na twee jaar mijn rechteroog. Er kon geen diagnose gesteld worden omdat mijn klachten niet in 1 hokje paste; uiteindelijk bleek dat ik Fuchs dystrofie heb, een iris verkleving en glaucoom. Inmiddels heb ik 6 hoornvliestransplantaties, 2 staar en 2 Baerveld implantaat operaties achter de rug. Momenteel zijn mijn ogen stabiel en is mijn zicht met behulp van scleralensen weer goed. Hoelang dit goed blijft is onzeker, dit is afhankelijk van mijn donorhoornvlies. Desondanks ben ik elke dag dankbaar voor mijn zicht en ben ik blij met alle zorg die ik heb ontvangen in de afgelopen jaren bij een Universitair Medisch Centrum.

Met het lopen van de 4Daagse wil ik aandacht vragen voor het Oogfonds. Hiermee wil ik geld inzamelen voor meer wetenschappelijk oogonderzoek dat door het Oogfonds wordt gefinancierd. Neem bijvoorbeeld het project Moonshot - Rebuilding the eye, een baanbrekend onderzoek om beschadigd hoornvlies te herstellen.  Hoe geweldig is het dat je in de toekomst geen ingrijpende operatie hoeft te ondergaan en d.m.v. stamcel je oog kan herstellen!

Je kunt een bijdrage doen via mijn actiepagina. De opbrengst zal volledig richting het Oogfonds gaan. 
Wil je meer weten over het project Moonshot, dat kan via deze link. Op de website van het Oogfonds vind je meer informatie over bijvoorbeeld de verschillende oogklachten.

Voor nu alvast heel veel dank voor alle support, in welke vorm dan ook. Elke donatie is welkom!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 21-07-2023 | 11:41
€ 100 21-07-2023 | 08:56 Dit is een ongelofelijke prestatie en je hebt ontzettend hard gewerkt om hier te komen. We zijn super trots op je! Hopelijk kunnen wij hiermee ons steentje bijdragen aan het onderzoek.
€ 10 15-07-2023 | 13:46 Ja ook bij ons is glaucoom erfelijk. Maar als je niet weet wat het is schrik je je rot. Inmiddels heb ik 2 staaroperaties achter de rug. De 1e keer om de oogdruk te verlagen. En het 2e oog omdat het ook moest. Inmiddels ook 2x gelaserd. En de controle controlle/uitslag volgt nog. Ja ook het oogfonds is voor mij belangrijk maar ook mijn oogziekenhuis in R’dam. En als de arts verteld dat je best nog jong bent voelt dat niet fijn. Ook als fotografie en lezen een hobby is. Glaucoom onderschat men vaak. Je merkt niets nml.
€ 10 14-07-2023 | 10:33
€ 50 06-07-2023 | 14:37