Free your MIND, and the rest will follow

Juliëtte Adriaans
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 300 (101%)

Samen met mijn broer Yannick woon ik thuis in een liefdevol en warm gezin. Daardoor heb ik een goede basis vanuit huis meegekregen, en een fijne en zorgeloze jeugd gehad. Toen er op 17-jarige leeftijd bij mij een kleine goedaardige hersentumor (microprolactinoom) werd ontdekt, was de schrik groot. Zeldzaam in mijn leeftijdsgroep, vraagtekens hoe te behandelen en bovendien iets wat je totaal niet verwacht als jong meisje.

Ik zat middenin mijn examens op HAVO 5, en heb daarna twee studies moeten afbreken omdat mijn gezondheid dat nog niet toeliet. Medicatie zorgde ervoor dat ik in een rap tempo een pubertijd inhaalde die vanaf 14-jarige leeftijd stil had gelegen. Alles in mijn lichaam, zowel fysiek als mentaal, werd even flink door elkaar gegooid.

Van begin af aan kreeg ik goede medische begeleiding in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, en stond mijn familie achter mij. Want hoewel ik nooit langdurige mentale klachten heb gehad, zat ik er in tijd die volgde soms flink doorheen. De hormonen die al die tijd lagen te slapen en ineens door mijn lijf raasden door de medicatie, dat was soms best even slikken.

Een aantal jaren later ben ik 23, gezond en de tumor is kleiner geworden en rustig. Ik ben positief, sta goed in het leven en ben nog altijd blij dat het de goede kant is opgeslagen. Gewoon oud kunnen worden, kinderen kunnen krijgen, genieten van het leven en zijn zoals andere 'normale' jonge vrouwen. Ik werk inmiddels als doktersassistente, en ga komende september Zorg en Technologie studeren om zorgtechnicus te worden. Het leven lacht mij toe!

Ik heb me vaak gerealiseerd dat het anders had kunnen zijn als ik niet zo'n fijn en warm gezin had gehad, en geen goede medische hulp om op terug te vallen. Dan is je mentale gezondheid een stuk kwetsbaarder, en is terugvallen op je omgeving niet zo vanzelfsprekend als bij mijn verhaal.

Daarom loop ik mijn Vierdaagse voor MIND. Want als zorgverlener én als Juliëtte heb ik maar al te goed kunnen zien en ervaren tot nu toe dat mentale zorg net zo belangrijk is als fysieke gezondheid. Mijn mentale klachten die er waren, werden verzacht door mensen die voor mij klaar stonden. Dat is iets wat ik anderen ook gun, in wat voor situatie dan ook.

'Free you MIND, and the rest will follow'

Steun je mij tijdens het lopen van deze eerste Vierdaagse van 4x 40 km?

Alvast heel erg bedankt!

Liefs Juliëtte

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 11-07-2023 | 10:50
€ 10 10-07-2023 | 10:17 Heeeel veel succes liefie
€ 15 10-07-2023 | 09:35
€ 25 08-06-2023 | 11:57
€ 12 06-06-2023 | 22:08 Zet 'm op kanjer(s)!
Bekijk alle

Just a big thank you - Streefbedrag bereikt!!

17-07-2023 | 09:52 Morgen is het zover...  De wandelschoenen staan klaar, de tent staat opgezet op de Vierdaagsecamping, de tassen zijn ingepakt en de zenuwen zijn aanwezig. Ik ben er klaar voor! Op dit moment heb ik al het gevoel dat dit een once in a lifetime experience gaat worden Bedankt aan iedereen die mij steunt en heeft gedoneerd :) Liefs Juliëtte
Lees meer