Ouders van Amy

23-02-2023 | 10:34

Toevalligerwijs heb ik tijdens een, overigens feestelijke, aangelegenheid de Engelse ouders van Amy (naamgeefster aan de Stichting Amy and Friends) mogen ontmoeten. In 2020 is Amy op 28-jarige leeftijd overleden. Dit is al twee keer zo oud als de gemiddelde levensverwachting voor kinderen geboren met haar syndroom.

En ondanks het verlies van hun dochter bleken deze ouders zo positief en strijdbaar in het leven te staan dat ik hiervan zeer onder de indruk ben geraakt. Dankbaarheid voor het feit dat hun dochter zo'n "hoge" leeftijd heeft mogen bereiken en strijdbaarheid om met "hun stichting" nog zo veel als ook maar enigszins mogelijk is te verwezenlijken.

Zeven jaar geleden heb ik de 4Daagse ook gelopen voor dit zelfde doel en dat was voor mij een vanzelfsprekendheid. Een heel klein pylonneke in een vele, vele malen groter geheel! Maar wat mij ontzettend ontroerde was de intense en oprechte dankbaarheid van de beide ouders van Amy voor mijn "prestatie". Toch niet op m'n mondje gevallen, werd ik er even helemaal stil van. Vervolgens mompelde ik iets in de zin van: maar velen met mij doen dit toch als vanzelfsprekend. De moeder pakte m'n hand vast en zei letterlijk: "Could be, but YOU did it anyway for US", en mijn ogen werden helemaal vochtig.....................