Ik wandel voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun naasten

Gerard van den Dries
van totaal € 1.500 (90%)

Ik zet me in voor NAH-ervaringsdeskundigheid

Mijn partner Claudia heeft in 2013 NAH opgelopen, sindsdien ben ik nauw betrokken als ervaringsdeskundige bij mensen met NAH en hun naastbetrokkenen.

Niet-aangeboren hersenletsel. Een heftige gebeurtenis die het leven vaak op z’n kop zet. Niet alleen van degene die NAH oploopt, maar ook voor de directe omgeving. Het kost tijd om jezelf te hervinden en te verwerken wat je is overkomen. Ervaringsdeskundigen hebben een bewezen meerwaarde voor mensen met NAH en voor professionals in de zorg. Om hen te trainen is geld nodig. Help jij met een donatie om te zorgen dat Stichting NAHkracht Brabant mensen met NAH en hun naastbetrokkenen kan helpen een goede kwaliteit van leven te ontwikkelen na een ingrijpende gebeurtenis.

Over Stichting NAHkracht Brabant

Stichting NAHkracht Brabant leidt mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op tot ervaringsdeskundigen. Ons streven is dat alle mensen met NAH en hun naastbetrokkenen een goede kwaliteit van leven kunnen ontwikkelen. Erkenning, herkenning en begrip zijn daarbij sleutelwoorden. Daarvoor is het belangrijk dat:

  • de kennis en deskundigheid over de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel groter wordt;
  • mensen met NAH zoveel mogelijk eigen regie behouden en vanuit eigen kracht richting kunnen geven aan hun leven;
  • ze daarbij de ondersteuning en zorg krijgen die daarvoor nodig is.

Wat doet de Stichting?

We organiseren lotgenotencontact voor de mensen met NAH en voor hun naastbetrokkenen.

We geven gastlessen op hogescholen en voorlichting bij zorginstellingen. Door deze gastlessen aan professionals dragen we bij aan de verbetering van de zorg.

We nemen deel aan intervisiebijeenkomsten en geven feedback vanuit het perspectief van NAH ervaringsdeskundigheid.

We ondersteunen mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naastbetrokkenen in hun herstel.

Contactgegevens

Stichting NAHkracht Brabant

e-mail: info@nahervaringsdeskundigheid.nl

https://www.nahervaringsdeskundigheid.nl/

Stichting NAHkracht Brabant heeft de ANBI status.

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 20-07-2024 | 08:41
€ 25 20-07-2024 | 08:30 Dank je wel Gerard dat je voor onze Stichting NAHkracht de Vierdaagse hebt gelopen.
€ 25 18-07-2024 | 21:31
€ 10 17-07-2024 | 14:39
€ 12,50 16-07-2024 | 19:09
Bekijk alle

Via Gladiola

19-07-2024 | 16:50 Vandaag de laatste dag van de vierdaagse. door de voorspelling van het warme weer is het aantal te lopen km aangepast. Wij hoeven maar 20 km. Er is naarstig gezocht naar een alternatieve route. Deze is wel prima maar erg smal. We moeten met vele lopers langs een redelijk smal pad. Levert enige vertaging op, maar we hebben de tijd tot 18.00 uur om de finisch te bereiken. De route is de eerste 10 km ook wel rustig en we zien de nodige verbaasde inwoners omdat zij niet gewend zijn dat de vierdaagse langs komt. Na de eerste 10 km komen we weer op de gebruikelijke route en hier is het direct weer erg druk. Veel toeschouwers en muziek. Mijn zus Annelies staat hier ook omdat haar dochter Marieke dit jaar ook mee loopt. Het gaat snel vandaag omdat we maar 20 km hoeven te lopen. Om 11.30 uur zijn we alweer terug bij de finisch. Ik zie dan dat mijn zoon Joost mij gebeld heeft. Hij staat langs de route en heeft mij gemist. Hij staat op de via Gladiola een kleine 2 km terug. Ik besluit om terug te gaan. 2 km terug en vervolgens weer 2 km naar de wedren betekent toch dat in vandaag we aan mijn kilometers kom. Wel heel leuk als verrassing. Terugkijkend weer een prima vierdaagse. Mooi dat de sponsoring een mooi bedrag heeft opgeleverd. We staan nu op € 1325 en er kan nog tot eind augustus worden gesponsord. Stuur de link vooral door naar jouw achterban zodat we een nog beter resutaat kunnen halen uit de sponsoring. Ik heb het graag gedaan voor de stichting. Gerard  
Lees meer