Mijn eerste 4Daagse ervaring

25-01-2023 | 18:58

Op maandag 18 juli 2022, had ik met mijn loopmaatje om 9.00 uur afgesproken op station Schiedam. Wij zouden met de trein gaan omdat het parkeren van eigen auto nabij onze slaapplaats bijna onmogelijk was. Wij wilden gebruik maken van het daluren tarief van de NS, helaas kwamen wij bij het uitchecken er achter dat wij onze reis vooraf hadden moeten aanmelden, dus nu voor ons geen geldelijk voordeel.

Op het perron was het een drukte van jewelste en de NS verwelkomde de wandelaars met vlaggen en slingers. Ik vond het al op het station behoorlijk druk, mijn loopmaatje zei wacht maar af als de 4Daagse echt gaat beginnen. Hij had gelijk.

Wij gingen vervolgens op zoek naar onze slaapplaats in een school nabij de Wedren.

Wake 'n Walk is een organisatie welke tijdens de 4Daagse drie scholen beschikbaar heeft om wandelaars daar te laten slapen, douchen, eten en drinken, echt fantastisch. Nadat wij onze slaapplaats hadden ingericht op naar de Wedren en ons in te schrijven.

Ik wist niet wat ik zag wat een mensen en een enorme organisatie om alles in goede banen te leiden. Daar kregen wij wel te horen dat de eerste wandeldag niet door zou gaan, dit door de weersvoorspelling van extreme hitte. Wel jammer maar begrijpelijk. Ik zal later bij een volgende blog verder vertellen.

Frans van der Steen