Ik wandel voor Life With Joy!

Eva Korbee

( Lid van team: Life With Joy )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (11%)

Meedoen aan de 4daagse is altijd een bucketlist-ding van mij geweest. Na het coronajaar, lotingsjaar en vorig jaar vanwege een reis niet mee hebben kunnen doen, was 2023 hét jaar. Vanaf moment 1 wist ik dat ik voor een goed doel wou gaan, alleen wist ik niet welke. Tot ik in 2020 Stephanie-Joy leerde kennen op mijn huidige werk (trajectbegeleiding in een maatschappelijke opvang). Zij heeft er alles aan gedaan om mij zoveel mogelijk te leren over het zware, maar prachtige werk (en of dat gelukt is!). Ik heb door mijn werk kennis gemaakt met een hele andere kant van de samenleving: armoede, uitsluiting en ongelijkheid. Ook al leven wij in een welvarend land als Nederland, helaas gebeurt dit nog steeds. Er gaan nog dagelijks kinderen zonder ontbijt naar school, zonder warme maaltijd naar bed, ouders die geen nieuwe kleren voor hun kinderen kunnen kopen, mensen die ongelijk worden behandeld en uitgesloten.
Naarmate de tijd vorderde, ontstond er een vriendschap tussen Stephanie-Joy en mij en leerde ik haar vrouw Trudie kennen (ook werkzaam in de zorg). Ze vertelde een droom te hebben: hun eigen stichting oprichten en uiteindelijk hun eigen opvang.
Toen de feestdagen eraan kwamen, raakte ik besmet met ''het kerstpakkettenvirus'': zoveel mogelijk donaties (geld en producten) inzamelen om voor minimagezinnen kerstpakketten samen te kunnen stellen en hen in zulke extra zware periode een hart onder de riem steken. Het jaar erop, 2021, had ik het genoegen om zelf mee te mogen helpen. Ik was vanaf dat moment verkocht. Het gaf zoveel voldoening om gezinnen die het lastig hebben, toch iets te kunnen bieden. In dit jaar maakten ze de naam en doelstelling van de stichting bekend: Stichting Life With Joy. Een non-profit organisatie die zich actief inzet daar waar hulpverlening nodig is.
In de loop van 2022 werd ik steeds meer betrokken bij Life With Joy: ik mocht foto's maken voor de website/social media en ben de boekhouding gaan doen. In de tussentijd had ik goede vriendin en wandelmaatje Floortje zoveel verhalen verteld, dat zij ook wou helpen waar kon. Toen wij besloten hadden de 4daagse te gaan lopen, vroeg ik haar of ze het goed vond om voor Life With Joy te gaan lopen: ''Ja maar natuurlijk, dat gaan wij doen!''
Als hulpverleenster (social worker/ggz-agoog) geeft mij niks zoveel voldoening om mij in te zetten voor een de kwetsbare burgers van onze samenleving en dit is precies wat Life With Joy doet. Life With Joy is aan het groeien en steeds meer Hier hebben zij wel onze hulp bij nodig. Aangezien Life With Joy een non-profitorganisatie is, groeit het geld niet aan de bomen.
Help jij mee?!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 22-07-2023 | 09:14 Het was afzien maar wat hebben jullie het goed gedaan. Bewondering voor jullie en wat jullie doen voor de kwetsbaren in onze samenleving
€ 10 20-07-2023 | 11:35 Succes!! Xx
€ 25 11-07-2023 | 04:11 Zet ‘m op, Eva. Voor jezelf en jullie mooie goede doel. Suzanne
€ 50 10-07-2023 | 12:05
€ 5 10-07-2023 | 09:11