Ik wandel voor Kazou, leer- en werkplaats voor mensen met autisme

Erica van Vliet
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (171%)

Theaterwerkplaats Kazou is een leer- en werkplaats voor mensen met autisme én een passie voor theater.
Een vriendin van mij heeft het syndroom van Asperger en kwam jaren geleden bij Kazou en ik zie hoe belangrijk Kazou voor haar is.

Ik kom al heel wat jaren als bezoeker bij de voorstellingen van Kazou en heb zo ook andere mensen daar leren kennen. Wat mij steeds weer opvalt, is met hoeveel plezier iedereen daar bezig is (met welke vorm van autisme dan ook). Wat ook opvalt is dat iedereen zich veilig voelt bij Kazou, iedereen kan lekker zichzelf zijn. Ik heb ook mensen zien groeien en steeds meer zelfvertrouwen zien krijgen.
Hoe mooi is dat?

Kazou is voor een groot deel afhankelijk van subsidies, sponsoring en giften.
Daarom loop ik dit jaar de Vierdaagse voor Kazou. Ze kunnen het geld zo goed gebruiken, o.a. voor het maken van nieuwe producties, aanschaf van nodige spullen zoals instrumenten en apparatuur en voor de nodige extra uitgaven.

WIL JE MIJ SPONSOREN EN KAZOU STEUNEN? ELKE EURO IS ZEER WELKOM!!!

 

Lees hieronder puntsgewijs wie Kazou is, wat Kazou doet en wat de missie van Kazou is:

ZINVOLLE DAGBESTEDING
Theaterwerkplaats Kazou biedt dagbesteding aan mensen met autisme die affiniteit hebben met theater. Voor mensen met autisme is het lastig om hun dag op een zinvolle manier vorm te geven. Daar is een omgeving voor nodig waar zij zich op hun gemak voelen en waar zij zichzelf kunnen zijn. Bij Kazou kunnen zij hun talenten ontdekken in hun eigen tempo en zich verder ontwikkelen zodat zij een leven kunnen leiden dat bij hen past. Kazou zorgt voor structuur en een doel. Zo kunnen zij deel uit maken van de samenleving. Het gevoel van ertoe doen en erbij horen, dat is de missie van Kazou!

THEATER MAKEN: DE SLEUTEL TOT ONTWIKKELING
Kazou is uniek in Nederland omdat het gespecialiseerde dagbesteding biedt voor deze groep mensen en dat vormgeeft in een theateromgeving. Kazou bewijst dat deze combinatie zorgt voor een klimaat waarin mensen met autisme tot hun recht komen. Muziek maken, theater-, drama- en danslessen volgen bieden hen handvatten om tot bloei te komen op allerlei gebieden omdat er een beroep gedaan wordt op creativiteit. Grenzen verleggen zorgt voor zelfvertrouwen en stimuleert om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De mix van structuur, ruimte om te zijn wie je bent en de kans om je te ontwikkelen zorgen voor welbevinden en inclusie.

TALENT VERDIENT EEN PODIUM
Theater maken nodigt uit tot het maken van voorstellingen. Kazou biedt die mogelijkheid om voor- en achter de schermen mee te doen aan (het maken van) voorstellingen. En met succes! Er worden professionele voorstellingen gemaakt voor een breed publiek. Deze worden goed gewaardeerd door een groeiend aantal bezoekers. Voor de cliënten is werken aan een doel belangrijk en het applaus een unieke ervaring.

HET ORGANISATIEMODEL
Kazou beschikt over een (bescheiden) ruimte voor de theaterlessen lessen en heeft een eigen klein theater (40 zitplaatsen) in Oosterbeek. De vaste kosten van de locatie en de docenten worden betaald door de uitkeringen (PGB, ZIN, MWO) van de cliënten. Om met deze cliënten te werken is kennis van autisme en ervaring met theater maken een must. Bij Kazou werken bevlogen professionele ZZP-ers en vrijwilligers. Afgezien van Hans Salemink (oprichter Kazou en artistiek leider) zijn er geen vaste medewerkers in dienst.

Voor uitgaven als het ontwikkelen van nieuw aanbod, de aanschaf van inventaris als muziekinstrumenten en het maken van voorstellingen is Kazou aangewezen op subsidies, sponsoring en giften van vrienden.

 

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 15 30-07-2023 | 14:28
€ 50 21-07-2023 | 19:22
€ 25 21-07-2023 | 09:38
€ 15 20-07-2023 | 20:35 Super goed bezig tante, ik ben trots op je!
€ 25 18-07-2023 | 19:30