Ik wandel voor het Ronald McDonald Kinderfonds!

Daniëlle Geurtsen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (343%)

Na 6 jaar besloot ik dat het wel weer eens tijd werd om de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen. Corona en de komst van twee dochters zorgden voor een wandelpauze van een paar jaar. Zoals de meesten weten, ging de geboorte van Pien niet zoals gepland. Veel te vroeg en met weinig toekomstperspectief werd ze geboren. Het was zo ongeveer net zichtbaar dat ik zwanger was, en daar was ze al. Dit was voor ons een hele heftige periode. We hadden de geboorte van ons eerste kindje uiteraard heel anders voorgesteld en waren nog helemaal niet bezig met de bevalling en alles wat daarbij kwam kijken. Ineens zaten we middenin een medisch circuit en zagen we een piepklein meisje met allerlei slangetjes en toebehoren in een couveuse liggen. De verschillende alarmen die afgingen naast haar bed zorgden regelmatig voor veel stress en angst. Gelukkig hadden we ook hoop en een rotsvast vertrouwen dat het goed zou komen. Tijdens Piens verblijf in het Radboud UMC verbleven wij in het Ronald McDonald huis in Nijmegen. Waar Nijmegen voor mij altijd in het teken van de Vierdaagse stond, heeft deze stad nu een andere associatie gekregen. Voor ons is het Ronald McDonald huis van groot belang geweest; we zaten op loopafstand van het ziekenhuis en konden op elk moment naar Pien toe. Het huis waar we familie en vrienden konden zien. Het huis waar we troost konden vinden bij andere ouders en waar vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Samen met andere ouders geboortekaartjes uitzoeken en een 'bonte avond' vieren omdat onze kinderen naar het streekziekenhuis werden overgeplaatst. Het was een hele bijzondere periode. Het Ronald McDonald huis heeft ons veel warmte en steun gegeven. Ondanks alle hectiek konden we daar soms toch even tot rust komen en was er -als je dat wilde- veel persoonlijke aandacht van de vrijwilligers. Het is ontzettend belangrijk dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn. Ik weet zeker dat dit een positieve bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Pien. Inmiddels bijna 5 en een gezonde kleuter. Om iets terug te kunnen doen, heb ik besloten om deze Vierdaagse voor het Ronald McDonald Kinderfonds te lopen. Ik hoop zo veel mogelijk geld in te zamelen, want dat kunnen zij erg goed gebruiken. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt namelijk geen overheidssubsidie, en functioneert dankzij de bevlogen inzet van onmisbare vrijwilligers, betrokken donateurs, sponsors en partners. Met een lach en een traan hoop ik vrijdags op de Via Gladiola langs het huis te lopen met een goedgevulde portemonnee voor al die ouders die in moeilijke tijden ook dichtbij hun zieke kindjes willen zijn. Helpen jullie mee?

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 21-07-2023 | 20:32 Ook wij hebben, inmiddels 10 jaar geleden, ervaren wat dit voor fantastisch huis is. Zo ontzettend waardevol!
€ 10 21-07-2023 | 13:30
€ 10 21-07-2023 | 11:55 Altijd mooi als vrienden of vrienden/ kennissen van vrienden mooie acties ondernemen voor goede doelen 💪
€ 15 21-07-2023 | 07:36
€ 15 21-07-2023 | 07:18