Help mee inzamelen voor mensen met chronische darm en lever ziekten.

Casper Verschure

( Lid van team: Familie Verschure voor de MLD stichting )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (47%)

Het is ontzettend lastig om te voelen dat je lichaam niet goed functioneert. Voor mijn vriendin Lisa is dit dagelijkse realiteit. Ze kampt met een IBD-ziekte, wat staat voor darmziekten die gepaard gaan met ontstekingen, daarnaast kampt zij ook nog met lever problemen. Dit zorgt ervoor dat ze zich altijd vermoeid voelt en beperkt wordt in de activiteiten die ze graag doet, zoals het helpen tijdens de Nijmeegse 4Daagse. Om te onderzoeken wat de oorzaak van haar klachten is, moet ze wekelijks bloedprikken en heeft ze bijna maandelijks contact met haar arts om de voortgang te bespreken en de medicatie aan te passen.

Deze situatie is slechts een beknopte weergave van de uitdagingen waar Lisa dagelijks mee te maken heeft. Bovendien is er nog steeds geen duidelijke diagnose gesteld en bestaat er een verdenking van een chronische leverziekte. Dit maakt haar leven tot een ware rollercoaster.

Daarnaast heeft mijn opa het vroeger zwaar gehad met Coeliakie, een genetisch erfelijke aandoening met als resultaat een gluten intolerantie. Onderzocht is dat zowel mijn vader als mijn jongste broertje drager zijn van het gen en daardoor een verhoogt risico hebben om dit ook te krijgen. Ondanks dat de gevolgen van Coeliakie opgelost worden door een glutenvrij dieet, is er helaas nog niks tegen deze ziekte te doen en kan de ziekte zich op elke leeftijd nog openbaren.

Ik geloof dat onderzoek de sleutel is om mensen zoals Lisa, mijn vader en mijn jongste broertje te helpen. Daarom wil ik graag geld inzamelen voor de MDLS, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar IBD-ziektes en de overlap met chronische leverziektes. Laten we samen strijden voor een betere toekomst voor alle patiënten die met deze uitdagingen te maken hebben.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 100 17-07-2023 | 13:57
€ 100 17-07-2023 | 13:52
€ 5 14-07-2023 | 10:16
€ 15 12-06-2023 | 22:20
€ 10 12-06-2023 | 10:11
Bekijk alle

marche de l'armée Diekirch

12-06-2023 | 10:35 ZO! Dat zit er weer op.De militaire mars in Diekirch, samen met mijn loopmaatje (mijn vader) hebben we 2 dagen 40 KM gelopen. Hij had al aangegeven dat het een goede training was voor de 4Daagse en wat heb ik mij hier op verkeken. Het was een flinke uitdaging. Maar, met de zon op onze bol en onze shirts aan zijn gegaan met die banaan. Nu kijk ik er op terug en denk ik, Ja! Dit was inderdaad een goede training. Zwaar die bergen op en af maar wat een uitzichten. Nu komt er nog de avond 4daagse in Oss aan waar ik 4 dagen 25 KM loop en dan zijn we bijna bij dat prachtige evenement waar we al zo lang voor trainen en naar uitkijken! Iedereen die tot nu gedoneerd heeft, super bedankt! 
Lees meer