C

Voorkom infuusletsel bij de allerkleinsten van het WKZ-Utrecht

Carla van Paassen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (3%)

Als Neonatologie verpleegkundige op de NICU van het WKZ weet ik hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk te ontdekken dat een infuus niet meer goed loopt.

Vandaar dat ik mijn 4daagse Nijmegen dit jaar wil lopen voor dit goede doel

 

Voorkom infuusletsel bij de allerkleinsten

15 IV Watch-apparaten voor kwetsbare baby's

Een baby in het ziekenhuis heeft vaak een infuus nodig goed te groeien en genezen. Maar: baby’s kunnen niet aangeven dat hun infuus niet meer goed zit. Dit geeft de baby’s veel pijn en veroorzaakt soms zelfs nare wonden. Er is momenteel geen effectieve manier om te detecteren wanneer een infuus niet goed zit.

Gelukkig is er een oplossing! Een IV Watch is een apparaat dat infusen in de gaten houdt – veel beter dan een mens dat kan. Het apparaat is een week lang getest op de intensive care neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het zorgpersoneel is enthousiast! Het apparaat werkt heel goed om op tijd slecht zittende infusen te ontdekken bij de kwetsbaarste patiëntjes.

Om voor alle premature baby's in het WKZ een IV Watch-apparaat aan te schaffen en te voorzien van drie jaar onderhoud is een ton nodig. Voor ons valt dit onder essentiële zorg, maar helaas wordt deze zorg niet vergoed vanuit het zorgbudget.

Lees hier het artikel uit de Volkskrant

Wil jij ons helpen om deze pijnlijke letsels bij onze baby’s te voorkomen?

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 20-07-2023 | 14:50
€ 25 16-07-2023 | 17:39
Bekijk alle

Dag 4

21-07-2023 | 21:54 De vroege start Het is nog een soort van donker. Dus de eerste kilometers maar rustig uitslapen. Dan zorgen de vroege toeschouwers er wel voor om je wakker te maken met hun overweldigende muziek.  Er wordt door menig toeschouwer al of nog aardig wat alcohol naar binnen gewerkt. Dus de zweer zit er al vroeg in.  Ik loop langs herkenbare punten van vorige keren dat ik samen met mijn kids de 4daagse heb gelopen. herkenbaar zijn vooral de punten waar het eerder moeilijk is geweest. En ondertussen maak ik weer nieuwe herkenningspunten voor volgend jaar. Waar ik het  deze 4daagse moeilijk heb gehad. Want dat soort punten zijn er toch elk jaar weer. Tijdens het wandelen kom je soms in vreemde situaties. Achter je is een heel serieus gesprek gaande door mensen die precies weten hoe een echte wandelaar zich gedraagt. Niet zomaar stilstaan als je iets moois ziet, geen telefoon in je handen, ongetraint aan de 4daagse te beginnen, wat je tijdens het wandelen wel mag doen en wat niet. Oftewel hoe zij vinden dat een wandelaar zich moet gedragen. En zij waren natuurlijk perfect. Tegenover dit gesprek wordt er voor je door een groep jongeren muziek gemaakt om de hele groep wandelaars om hen heen erdoor te halen, op de saaie stukken.  Gestopt bij mijn vriendin die vanaf gisteravond haar camper al had geplaatst. Verwend met beschuitje aardbeien. Wat er ondanks dat ik al een roombroodje op had zeker nog wel in ging.  De lange slinger op de dijk. Is vandaag lastig te zien door de laaghangende mist. Wat wel gaaf was was vanaf de brug terugkijken naar de slinger mensen. En die was perfect te zien. Iedereen loopt op de dijk hetzelfde tempo. Je kunt namelijk niet anders want wil je sneller dan loop je op de hakken van je voorganger. Hierdoor raak je dan wel weer makkelijk aan de praat. En al kletsend kom je gewoon bij de brug uit.  Dan zijn de saaie stukken voorbij en wordt het alleen maar feesten. In linden kijk je je ogen uit. Zoveel versiering in het thema Film. Zo leuk dat ze elk jaar zoveel werk hierin steken.  NIet meer bijgehouden door welke stad ik gelopen ben. het was een groot feest. Met de pontonbrug bij Cuijk het water over. En weer door. Mijn maatje heeft ook nog even een feestje gebouwd bij de ballonnen in de kleuren van de 4 daagse. Tijdens de toiletpauze moest ze onder het luikje door naar buiten kijken. Wat ervoor zorgde dat mensen het wel gek vonden. Een babypop onder de toiletdeur door. hopelijk hebben ze door dit gekke beeld nog een qr code gescand om te doneren.  En dan is daar na een pauze bij familie de via gladiola. Nog meer feesten, zo al feestend achter de doedelzakspelers de finish over. Even wachten op mijn dochter die ook prima binnen gekomen is. En dan is het alweer voorbij.  Gelukkig kan je nog doner tet 31 augustus. 
Lees meer