Ik wandel voor Vereniging Impuls & Woortblind

Wilma Heemskerk

Nog te gaan

van totaal € 500 (59%)

Tijdens de oefenwandelingen voor de 4Daagse luister ik naar podcasts. Veel van die podcasts gaan over ADHD. Vorig jaar is dit bij mijn dochter vastgesteld en dit jaar bij mijn zoon. Om hier meer informatie over te krijgen is een podcast voor tijdens het wandelen een hele goede informatiebron.

In de podcasts werd vaak verwezen naar de vereniging Impuls & Woortblind. Zij zorgen dat er veel informatie beschikbaar is over ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie. Maar ook komen zij op voor de belangen en de rechten van de doelgroepen. De website www.impulsenwoortblind.nl staat bol van informatie en er worden veel (online) evenementen georganiseerd.

Ik denk dat mijn kinderen veel aan het goede werk van de medewerkers en vrijwilligers van Impuls & Woortblind gaan hebben. En ik als ouder natuurlijk ook. Want doordat ik meer leer over ADHD/ADD, begrijp ik mijn kinderen en hun reacties beter.

Met deelname aan de Vierdaagse sponsorloop gaat mijn donatie naar Vereniging Impuls & Woortblind om het goede werk voor alle mensen met een bijzonder brein voort te zetten!

Quote van de website: Impuls & Woortblind is er voor iedereen met kenmerken van ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie en ook hun naasten, gedurende alle levensfasen. Wij gaan voor een inclusieve samenleving, waarin geen plek is voor stigmatisering.

Neem eens een kijkje op de website en klik op de oranje button hieronder om te doneren!

www.impulsenwoortblind.nl

 

Impuls & Woortblind heeft twee mooie en informatieve boekjes uitgebracht waarin mensen met AD(H)D en/of dyslexie hun ervaringen en tips delen.

Meer over de boekjes vind je hier: https://impulsenwoortblind.nl/product/ik-adhd-ja-dus/ en hier: https://impulsenwoortblind.nl/product/haal-meer-uit-je-dyslexie-herkenning-en-20-tips-door-dyslecten-zelf/

Ik mag 3 boekjes verloten onder mijn sponsoren. Wie weet ben jij wel een van de gelukkigen!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 27-05-2022 | 15:55 Mooi initiatief! Heel veel succes 🍀 Groetjes Pascal en Simone - B&B den Engel
€ 10 23-05-2022 | 21:13
€ 10 11-05-2022 | 08:03 Succes Wilma!
€ 10 09-05-2022 | 14:36 Goed initiatief 😀.. en je kan het zet hem op.
€ 10 29-04-2022 | 11:14
Bekijk alle

Wandelen in een andere omgeving

27-05-2022 | 11:39 De afgelopen weken ben ik uiteraard druk aan het oefenen voor de 4-daagse. Trainen hiervoor wordt sterk aangeraden, dus ik probeer de tijd die ik 'over' heb hierin te steken. Helaas is het wel lastig met een 40-urige werkweek tijd te vinden om lange stukken te wandelen. Het wandeltempo ligt gemiddeld rond de 5 km per uur, dus tja voor 20 km ben je ruim 4 uur onderweg. Zo af en toe rusten is ook prettig voor de voeten en de benen.  De langste tocht die we tot nu toe hebben gemaakt was op bevrijdingsdag 'een rondje langs de Rotte' van 24 km. Dit ging prima en de dag erna heb ik nog een rondje Moerkapelle gelopen van 18 km. Dat laatste rondje loop ik vaker. Een rustige route, niet te gevaarlijk en je loopt in de polder, maar toch ook saaie stukken langs de snelweg A12. Het rondje kan ik inmiddels dromen en weet exact hoeveel km ik heb gelopen en hoeveel km ik nog voor de boeg heb. Dat is prettig, maar voorspelbaarheid heb ik straks niet bij de 4-daagse. De routes ken ik niet en tja hoeveel moet je dan nog. Tijd dus voor verandering van omgeving.  De afgelopen dagen had ik vrij en kon ik met manlief een paar daagjes er tussenuit. We kozen om naar Limburg te gaan en streken neer bij een Bed en Breakfast in het plaatsje Neer. Bij B&B Den Engel werden we gastvrij onthaald en kregen we een stijlvolle kamer toegewezen. In deze B&B was het goed toeven. De eigenaren zorgden in de ochtend voor een heerlijk (!) ontbijt met allemaal streekproducten zodat wij met een volle maag aan de wandel konden.      Ik had mij ingehouden met het uitstippelen van de route. Het blijft spannend hoe mijn lichaam reageert op de onverharde paden en de hoogteverschillen. Maar dat was de uitdaging van het wandelen in het Leudal in Limburg. De route was erg mooi en ik merkte echt dat je anders loopt dan met het standaard rondje hier in de buurt. Veel impulsen van de andere omgeving, kapelletjes, onverharde wegen, de natuur, bospaden, beekjes, de Maas, aspergevelden, etc. Oh en niet te vergeten de witte pauw die zich even stond uit te sloven. Dit zijn toch wel pareltjes die je mee mag maken. Samen met manlief genoten van deze wandeltocht.          De dag erna even nog een korte tocht door het Leudal gemaakt voordat we naar huis gingen. Even nog de benen strekken en daarna weer 2 uur in de auto terug naar huis.  Het waren heerlijke dagen en B&B Den Engel is een echte aanrader als je er even tussenuit wilt. Nu weer thuis en gaan we eens kijken of we het geijkte rondje in de buurt eens kunnen vervangen door een ander stukje hier in de buurt zodat het leuk blijft om aan de wandel te zijn. 
Lees meer