De 10e keer!

Tony de Morée

( Lid van team: STEPWISE parkinson studie Radboudumc )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 100 (900%)

Het Gouden Kruisje.

Een knoop doorgehakt. Ik doe mee met de sponsorloop, om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van parkinson. Dit wordt mijn 10e Vierdaagse en dat leek me een goed moment om mee te doen. Doe je ook mee? Doe ik het lopen, mag jij wat schenken aan dit doel. Iedereen blij.

Of het nog nodig is? Jazeker! Er komen snel, steeds meer mensen met parkinson bij. Iedereen kent wel mensen die parkinson hebben. Bekenden artiesten, prins Claus, Michael J. Fox en ga zo maar door. En ook bollenkwekers, druiventelers en mensen zoals jij en ik.

Ik ben opgegroeid in een tijd en omgeving waar bestrijdingsmiddelen wekelijks werden gebruikt, zonder enige vorm van persoonlijke bescherming. Ja, tegen de wind in spuiten en niet te veel spuitnevel inademen. En bij het afwegen van de hoeveelheid droog poeder pesticide, niet ademen!

Ook al werd DDT verboden en enkele andere bestrijdingsmiddelen, de werkwijze veranderde pas jaren later. Nu is duidelijk dat dit een risicovolle bezigheid is geweest, met een verhoogd risico op parkinson. Onderzoek van o.a. Prof. Bas Bloem van het RadboudUMC en collega's in binnen- en buitenland heeft dat duidelijk gemaakt.

Verder onderzoek is hard nodig, hoe parkinson te genezen, wat nog niet kan; of onderzoek naar hoe de effecten van parkinson kunnen worden afgeremd, vertraagd. 

Wat dat kan al wel. Door te blijven bewegen is het effect van parkinson te vertragen. Boksen, zwemmen, wandelen, fitnes enz. als je er maar van gaat zweten. Deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse is ook geschikt

Maar je moet wel blijven bewegen en dat is soms moeilijk vol te hoeuden. Hoe mensen dan te motiveren, te stimuleren om te blijven bewegen, wordt o.a.onderzocht in deze groep, waarbij ik me bij heb aangesloten. Het STEPWISE onderzoek.

Na de Vierdaagse start dat onderzoek voor mij. Het devies: blijven lopen, al zullen dat geen 30 kilometers per dag zijn. En voor dat onderzoek is geld nodig, veel geld.

Het zou heel leuk en motiverend zijn, als jij daaraan een bijdrage wilt geven!

Doe je ook mee?

Lukt het niet om te geven, laat me dat dan weten.
Wil je meer weten, vraag gerust. Je krijgt zeker antwoord. 

Genoeg voor vandaag, vrijdag 15 juli 2022. De warmte komt er aan. Hopelijk gaat de Vierdaagse wel door! Dan komt er regelmatig een update op deze pagina.

Tony

normal_00baef7cd69ef44339efc5c44e215a8b2afca749.PNG.png

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 15 26-07-2022 | 13:11
€ 10 26-07-2022 | 12:55
€ 15 23-07-2022 | 18:55
€ 50 22-07-2022 | 14:34 Omdat we super trots op je zijn. En natuurlijk omdat onderzoek belangrijk is!
€ 25 20-07-2022 | 08:43
Bekijk alle

De finish

22-07-2022 | 17:57 De laatste dag van de Vierdaagse gaat naar Overasselt, dan naar Heumen, Malden en door naar Nijmegen over de Via Gladiola. Was weer een feest op zich. Lekker kunnen lopen, goede temperatuur. De beloning voor alle trainingsarbeid en de km's in Nijmegen, het "gouden kruis" is bemachtigd. Zie de foto hieronder. Tot slot: alle sponsors zeer bedankt voor jullie bijdragen. Er is € 860 bij elkaar gelegd, een schitterend en geheel onverwacht hoog bedrag. Mijn dank daarvoor.  Dit was het dan, wat de Vierdaagse betreft. Tot een volgende keer.  Tony  
Lees meer