Ik wandel voor Hulphondenschool de Click

Rene Bugel

( Lid van team: Team Dog Eyes )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (9%)

Geef iemand zelfstandigheid terug door een hulphond.

Angela en Bob Marley.

Een team door de ogen van een buitenstaander.

Een uur voor de bijeenkomst kwam er een forse rolstoel de basisschool binnenzoemen, met de bus-lijndienst gekomen, dat ging veel beter dan met speciaal vervoer. In de rolstoel zat een nog jonge vrouw, die vlot met iedereen contact maakte, en ook al spoedig de beamer-presentatie gereed ging zetten.

In haar kielzog was steeds een hond te vinden, die luisterde naar de naam BOB. Dat vond ik al een behoorlijk wonder op zich. Hoe vaak kom je een hond tegen die luistert naar zijn baas? Me ergerend aan de talloze honden die 0,0 luisteren naar hun baas vond ik dit direct al een verademing, en een verwarmende gewaarwording. Angela hield steeds haar jas aan, ik kreeg het plaatsvervangend warm, maar na de opening begrepen we waarom: BOB demonstreerde gracieus zijn vaardigheid door met zijn bek (of moet ik zeggen ‘mond’?) de mouwen van haar armen te trekken, en zo beetje bij beetje de jas uit te doen.

We keken gefascineerd toe. Dat lukte zowaar. Tjonge, we stonden versteld, ik wilde luidruchtig gaan applaudisseren, maar daar kon BOB van in de war raken. In de loop van de middag liet BOB nog tal van wonderen zien: melkpakken en flessen oppakken, en in haar mand doen, zakjes oprapen, wachten, zitten, liggen, zelfs op het alarm drukken. Wat een wonderen. Ik zag het met mijn eigen ogen, anders zou ik het maar krap aan geloven. We kregen een hele middag info hoe een hond zoveel kan leren, want dat vraagt uiteraard eindeloos veel oefening en volharding. En hoeveel verbinding, innigheid en intimiteit er kan ontstaan tussen die twee: ze vormden een hartverwarmend, onafscheidelijk duo. Ik vroeg me af hoe haar situatie geweest zou zijn als ze een eeuw eerder geleefd had. In ieder geval veeeeeeel minder: zulke hulpmiddelen waren er toen veel minder, en de Stichting de Click tussen mens en Hulphond bestond toen vast nog niet. Ik vond het een ontroerende en bemoedigende middag: een nog jonge vrouw die zulke drastische beperkingen combineerde met grote vitaliteit, levenslust, doorzettingsvermogen, en opgewektheid. Ze had het steeds enthousiast over wat ze allemaal wél kon, met dank aan BOB.
Geen klacht over wat ze niét kon. Kan ik een voorbeeld aan nemen.

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 25 23-02-2020 | 11:19
€ 20 18-02-2020 | 22:00
€ 50 18-02-2020 | 20:30 Mooi doel wat jullie zeker weer met een mooi bedrag gaan sponsoren!!