Ik wandel voor PATIO, patientinformatiecentrum oncologie

Jannet den Dekker
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (56%)

Ik werk als ondersteuningsconsulent in PATIO, het patientinformatiecentrum oncologie van het Erasmus MC Kankerinstituut. Als ondersteuningsconsulent heb ik dagelijks te maken met mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, niet alleen de patient zelf maar ook de naasten. De diagnose kanker heeft een behoorlijke impact op het leven. De vanzelfsprekenheid is weg, er kunnen allerlei vragen naar boven komen waar je nooit zo over na hoefde te denken bijvoorbeeld; hoe vertel ik het mijn kinderen, mijn naaste, wat voor gevolgen heeft dit voor mijn studie, voor mijn werk, hoe ga ik om met vermoeidheid, met acceptatie van eventuele lichamelijke veranderingen door chemotherapie bestraling of een operatie. Voor alle medische vragen kun je terecht in het ziekenhuis, voor alle niet medische vragen, voor het psychosociale stukje vaak niet. PATIO is ontstaan uit een behoefte van patienten en naasten, een behoefte om een plek te hebben waar ze met alle niet medische vragen terecht kunnen, waar ze in gesprek kunnen met een zorgprofessional die ze verder op weg kan helpen, een plek om even te zitten als ze tussen afspraken door even moeten wachten, de krant kunnen lezen, in contact kunnen komen met lotgenoten of om mee te doen aan verschillende workshops die wij organiseren. Met het geld dat ik ophaal kunnen wij weer verwenmomenten organiseren voor mensen geraakt door kanker waardoor ze even wat extra aandacht krijgen en zich even niet patient voelen. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 20-07-2022 | 13:22
€ 5 20-07-2022 | 09:35 Omdat ik veel aan Patio heb gehad en nog steeds heb. Kanker gaat niet leuker worden. Wel beter te behappen! Inloophuizen zoals Patio zijn zo nodig! Zo blij met jullie. Een dankbare Esmeralda
€ 100 19-07-2022 | 18:32
€ 10 18-07-2022 | 12:08 Patio is gewoon heel belangrijk voor (ex) kankerpatiënten. En Jannet verricht daar een heel belangrijke rol bij.
€ 25 17-07-2022 | 12:43
Bekijk alle

Voortang

10-06-2022 | 17:25 Tja, en wat ga je dan in je 2e blog schrijven? Afgelopen weekend hebben we als PATIO zijnde een mooie verwendag mogen en kunnen organiseren voor mensen en hun naaste met kanker. Een verwendag die we dankzij sponsorgeld/ middelen en enthousiaste mensen uit verschillende beroepsgroepen hebben kunnen realiseren. Dat is ook een van de redenen dat ik mijn vierdaagse loop heb gekoppeled aan de sponsorloop zodat wij in de toekomst dit soort activiteiten kunnen blijven organiseren. het was een dag voornamelijk met een lach, even weer "mens" voelen, even de gedachten op een ander spoor. Morgen ga ik mijzelf opnieuw uitdagen, dan staat er 40 kilometer op het programma. Mijn loopmaat gaat lekker twee weekjes op cruise, dus ik loop alleen. Naturlijk kan ik mij aansluiten bij een wandelevenement, maar na een hectische twee weken waarin ik veel heb gewerkt,  vind ik het niet zo erg om in mijn "eentje" te lopen. Kralingsebos, langs de Rotte, Lansingerland, zoveel mooie wandelroutes,.... En mocht ik uiteindelijk toch wat geluid willen hebben van een stem, dan zet ik wel een podcast op. En om af te sluiten met een mooie quot van "Jesse Jackson" "Als mijn geest het kan bedenken, en mijn hart het kan geloven, weet ik dat ik het kan bereiken"      
Lees meer