Davos geeft lucht, fietsen geeft vrijheid.

Jan Janssen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.000 (116%)

Om een bijdrage te leveren voor de aanschaf van een e-bike voor de patiënten die zijn opgenomen in het Nederlands Astmacentrum te Davos. De e-bike geeft de patiënt de mogelijkheid om door de bergachtige omgeving van de kliniek te genieten van het buiten actief zijn.

Wat is het NAD?: 

Het Nederlands Astmacentrum Davos, oftewel het NAD, is een klinisch longrevalidatiecentrum op hoogte. Om precies te zijn 1686 meter hoogte boven zeeniveau in de Zwitserse bergen in Davos. 
 
De hooggebergte omgeving kenmerkt zich door een lage relatieve luchtvochtigheid met sterk verminderde concentraties huisstofmijt, pollen en schimmelsporen. Ver weg van de geïndustrialiseerde stadsomgeving wordt in Davos veel minder luchtverontreiniging gemeten. Het bergklimaat biedt bovendien hoge blootstelling aan UV licht met mogelijke afweer verhogende werking. De afstand tot Nederland biedt tevens mogelijke vrijheid van psychosociale stress.
 
Het NAD behandelt mensen vanaf 16 jaar met ernstig en moeilijk te behandelen astma. Patiënten met een moeilijk behandelbaar of ernstig astma, waarbij ondanks maximale behandeling en optimaliseren van de treatable traits (instandhoudende factoren) het astma toch ongecontroleerd blijft, komen in aanmerking voor klinische longrevalidatie in Davos.
 
Het is een Nederlands longrevalidatiecentrum waar ernstige astmapatiënten uit Nederland letterlijk weer op adem kunnen komen. Alle hulp is erop gericht om patiënten de regie over hun eigen leven weer terug te laten nemen. Met een multidisciplinaire behandeling op maat, zorgt het NAD-personeel samen met de hoogte en de prikkelarme omgeving van het NAD bij veel patiënten voor een significante en blijvende verbetering van de klachten. 
 
Het NAD biedt patiënten een uitgebreid beweegprogramma zoals wandelen, fietsen, zwemmen, fitness aan om de conditie weer op te bouwen.
 
Een e-bike geeft de patiënt tijdens de behandeling de mogelijkheid eropuit te gaan en een stuk bewegingsvrijheid te ervaren. Iets wat wellicht in Nederland niet vanzelfsprekend was. De een fietst in Nederland zelden, de ander fietst veel, weer een ander heeft gefietst en zou dit weer graag willen starten. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 13-08-2022 | 18:13
€ 20 30-07-2022 | 12:28
€ 10 22-07-2022 | 00:03
€ 25 21-07-2022 | 17:49
€ 50 20-07-2022 | 17:47
Bekijk alle

Missie geslaagd ! ❤️ !

18-08-2022 | 11:02 Hallo volgers, Het is ons gelukt! Dankzij alle donateurs hebben wij ons doel kunnen realiseren!! Een e-bike voor de patiënten die zijn opgenomen!  Wat een aantal maanden geleden als een impuls begon, is geëindigd in een prachtige fiets !❤️Onderstaande bericht is geschreven door het NAD,  en tevens ook leesbaar op hun fb en insta.  "Nederlands Astmacentrum Davos"  2022 Augustus Met trots showen we via deze weg onze nieuwe E-bike die we in het NAD hebben kunnen aanschaffen dankzij 2 lieve mensen die van de Nijmeegse 4 daagse een sponsorwandeltocht voor het NAD op touw hebben gezet. We hebben de namen van deze dappere doorzetters ook op de E-bike laten zetten, zodat iedereen die op deze nieuwe E-bike mag gaan rondrijden in de omgeving van Davos weet aan wie zij die fijne "trip" hebben te danken: Ilse Janssen en Jan Janssen. Het is een een Turbo Vado 4.0 geworden. Vado is een elektrische fiets voor het leven. De soepelste rijervaring op een e-bike tot nu toe! Ontworpen om het steeds veranderende landschap dat je als rijder in de omgeving van Davos tegenkomt te trotseren, alles mee te nemen wat je nodig hebt en te zorgen dat je fietst met plezier. Vado 4.0 biedt de snelheid die een wielrenner zoekt en de wendbaarheid die een mountainbiker nodig heeft gecombineerd en samengebracht tot de perfecte fietshouding op de nieuwe Vado. Vol vertrouwen kunnen nieuwe patiënten in het NAD op deze fiets efficiënt van A naar B rijden. Dit is tevens het laatste blog bericht, iedereen ontzettend bedankt voor alles!  Heel veel liefs, Ilse en Jan Janssen! ❤️
Lees meer