Davos geeft lucht, fietsen geeft vrijheid.

Jan Janssen
van totaal € 3.000 (36%)

Om een bijdrage te leveren voor de aanschaf van een e-bike voor de patiënten die zijn opgenomen in het Nederlands Astmacentrum te Davos. De e-bike geeft de patiënt de mogelijkheid om door de bergachtige omgeving van de kliniek te genieten van het buiten actief zijn.

Wat is het NAD?: 

Het Nederlands Astmacentrum Davos, oftewel het NAD, is een klinisch longrevalidatiecentrum op hoogte. Om precies te zijn 1686 meter hoogte boven zeeniveau in de Zwitserse bergen in Davos. 
 
De hooggebergte omgeving kenmerkt zich door een lage relatieve luchtvochtigheid met sterk verminderde concentraties huisstofmijt, pollen en schimmelsporen. Ver weg van de geïndustrialiseerde stadsomgeving wordt in Davos veel minder luchtverontreiniging gemeten. Het bergklimaat biedt bovendien hoge blootstelling aan UV licht met mogelijke afweer verhogende werking. De afstand tot Nederland biedt tevens mogelijke vrijheid van psychosociale stress.
 
Het NAD behandelt mensen vanaf 16 jaar met ernstig en moeilijk te behandelen astma. Patiënten met een moeilijk behandelbaar of ernstig astma, waarbij ondanks maximale behandeling en optimaliseren van de treatable traits (instandhoudende factoren) het astma toch ongecontroleerd blijft, komen in aanmerking voor klinische longrevalidatie in Davos.
 
Het is een Nederlands longrevalidatiecentrum waar ernstige astmapatiënten uit Nederland letterlijk weer op adem kunnen komen. Alle hulp is erop gericht om patiënten de regie over hun eigen leven weer terug te laten nemen. Met een multidisciplinaire behandeling op maat, zorgt het NAD-personeel samen met de hoogte en de prikkelarme omgeving van het NAD bij veel patiënten voor een significante en blijvende verbetering van de klachten. 
 
Het NAD biedt patiënten een uitgebreid beweegprogramma zoals wandelen, fietsen, zwemmen, fitness aan om de conditie weer op te bouwen.
 
Een e-bike geeft de patiënt tijdens de behandeling de mogelijkheid eropuit te gaan en een stuk bewegingsvrijheid te ervaren. Iets wat wellicht in Nederland niet vanzelfsprekend was. De een fietst in Nederland zelden, de ander fietst veel, weer een ander heeft gefietst en zou dit weer graag willen starten. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 24-05-2022 | 13:36
€ 10 23-05-2022 | 21:08 Mooi dat je dit voor deze organisatie en Ilse doet! Heel veel succes beide!
€ 10 23-05-2022 | 17:59 Ik ben zelf ook in Davos geweest voor een revalidatie en heb er heel veel aan gehad, top dat u loopt voor een extra fiets
€ 25 23-05-2022 | 13:37
€ 17 23-05-2022 | 12:08
Bekijk alle

Voorstellen.

13-04-2022 | 21:21 Hallo,  Ik ben Jan Janssen en mijn dochter Ilse vertrekt komende zondag 1e paasdag voor de vierde keer voor 8 weken naar het Nederlands Astmacentrum Davos. Om daar weer letterlijk op adem te komen. Komende zomer loop ik voor de 16e keer de Nijmeegse Vierdaagse mee, en voor de 2e keer voor een goed doel. Het NAD betekend ontzettend veel voor Ilse, dus voor mij was het al snel duidelijk voor welk doel ik dit jaar zal lopen.  Ik hoop uiteindelijk weer een mooi bedrag bij elkaar te lopen, zodat er een nieuwe e-bike ter beschikking komt voor de patienten. 
Lees meer