Walking for Walter

Jack Boerma
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (150%)

Ruim 40 jaar geleden ging ik als dienstplichtig militair naar Libanon. Onder dergelijke omstandigheden moet je op elkaar kunnen vertrouwen en ontstaan vriendschappen voor het leven. Hoewel wij allemaal verschillende mensen zijn, in verschillende geledingen van de maatschappij zijn terechtgekomen en elkaar soms jaren niet zien, zullen wij er altijd voor elkaar zijn als het nodig is. Dit is zo'n moment. Bij één van de maten is ALS geconstateerd. Hoewel hij er de figuur niet voor is om zich daar bij neer te leggen en "blijmoedig" voorwaarts gaat, sloopt deze ziekte hem toch. En dat proces stopt niet. Ik loop al jaren lang de vierdaagse en puur voor mijzelf. Dit jaar, de 24e keer loop ik hem voor Walter. Ik hoop veel geld op te halen voor het onderzoek naar ALS. Het zal Walter waarschijnlijk niet meer helpen, maar zoals ik zei wij zijn er voor elkaar als het nodig is, en dat is nu. Sponsor mij met het bedrag wat je kwijt wilt en steun het onderzoek zodat er iets gevonden kan worden tegen deze ziekte.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 20-07-2022 | 20:28 Jack is een topgozer met het hart enorm op de goeie plek en wij steunen van harte het onderzoek naar ALS, zeker nu het om een vriend van Jack gaat!! Toitoitoi maat!!!
€ 10 17-07-2022 | 18:31
€ 10 16-07-2022 | 21:16
€ 25 16-07-2022 | 19:28
€ 10 16-07-2022 | 18:47 Walter speelt al jaren Wordfeud met mijn vrouw, Monique Uijen.
Bekijk alle

Het Doel

14-07-2022 | 16:02 Het is bijna zover. Maandagmorgen inpakken en op weg naar Nijmegen. Inschrijven, een terrasje pakken met een biertje en dan vroeg naar bed. Niet dat ik dan slaap, want mijn lijf snapt niet waarom wij zo vroeg naar bed gaan en de geest is doodsbang dat wij ons verslapen en wil om het uur weten hoe laat het is. Maar dat zijn de ongemakken die in het niet vallen bij het doel waar het dit jaar omgaat. Zoals eerder aangegeven ken ik Walter vanuit mijn diensttijd. Wij hebben samen in Libanon gezeten. Met ons peleton hebben wij het één en ander meegemaakt en daardoor is een band ontstaan voor het leven. Soms zien wij elkaar jaren niet maar als wij elkaar zien is het goed. Ruim 10 jaar geleden speelde Walter piano op mijn vijftigste verjaardag.  Wij zijn allemaal nu rond de zestig. Natuurlijk kunnen wij niet meer helemaal het zelfde als toen wij twintig waren maar in principe zijn de meeste nog fit genoeg om bijvoorbeeld de 4daagse te lopen. En dan wordt Walter getroffen door ALS. In het begin blogt hij nog van alles op facebook. Maar dan gaat het toch snel achteruit. Hij kan steeds minder en dat doet pijn. In deze laatste blog voor de 4daagse wil ik nog één keer een oproep doen om te doneren. Het kan nog steeds, dus doe het nog even. Tenslotte nog een foto van Walter. Ondanks alles lacht hij en steekt zijn duim omhoog. Ik loop die 4 x 40 ,met de dankbaarheid dat ik het kan, voor jou Walter. Doneer allemaal nog even als je dat kunt.
Lees meer