Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Hetty Vroege
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal e6f4fada51301fe27b7095b2b0fced12f50beed9
van totaal € 500 (0%)

Ik loop voor de 7de keer de Nijmeegse Vierdaagse (4x 40 km). En ik wil mijn trainings- en 4daagse kilometers graag inzetten voor het goede doel.

Per jaar krijgen ongeveer 600 kinderen kanker, waarvan ongeveer 130 kinderen een hersentumor. Helaas overleeft een groot aantal van deze kinderen het niet. Wanneer kinderen het wel overleven is er vaak sprake van veel schade, veroorzaakt door de behandeling of door de tumor.
In het Prinses Máxima Centrum is een team op zoek naar een behandelmethode door het inzetten van het afweersysteem van het kind zelf. Wanneer er kanker ontstaat onderdrukken de kankercellen namelijk het afweersysteem.
Het doel van het project is om de afweercellen wel actief in te kunnen zetten.
Dat wil het team bereiken met behulp van virussen. Bij volwassenen worden hier goede resultaten mee bereikt (Support Casper). De artsen Jasper van de Lugt en Friso Calkoen werken dan ook nauw samen met het ErasmusMC (Rotterdam) en her UMC (Utrecht).
Het Prinses Máxima Centrum is opgericht met als missie: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven.
Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Kan ik op uw/jouw steun rekenen??
Voor meer info: foundation.prinsesmaximacentrum.nl

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.