Wij wandelen voor The Home of Hope and Dreams!

Henriëtte, Hennie, Jannie, Henk, Pascal en Renate .
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (24%)

Wij zijn Henriëtte, Hennie, Jannie, Henk, Pascal  en Renate en komende zomer zijn wij van plan wederom de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Dit jaar willen wij er graag een goed doel aan koppelen, namelijk stichting The Home of Hope and Dreams, zodat wij ons tijdens het lopen ook inzetten voor een ander. Hopelijk willen jullie ons steunen om een mooi bedrag bij elkaar te halen!

 

Het verhaal van The Home of Hope and Dreams:

De stichting Hope & Dreams Uganda is in 2009 opgericht in Hardenberg, Overijssel. De projectleider, Gini Pullen, was toen al meerdere malen in Uganda geweest en had veel ervaring opgedaan met ontwikkelingswerk. Haar hart lag inmiddels in Uganda en de droom ontstond om een kindercentrum op te zetten om weeskinderen te helpen. Vandaar de naam “Hope & Dreams”. In het najaar van 2009 emigreerde Gini Pullen naar Uganda. Na onderzoek bij de lokale overheden, waarbij we informatie verzamelden over de noodzaak voor steun, vonden we Mpigi een geschikte locatie. 

Hier hebben we vanaf het begin een sterke band en samenwerking opgebouwd met de lokale overheid, ambtenaren en politie. We huurden een huis en ontvingen op 8 december 2009 het eerste kindje in onze organisatie. The Home of Hope & Dreams was officieel open.

Het is onze missie om kinderen hoop te geven op een goede toekomst, door het aanbieden van een liefdevolle omgeving, gezonde voeding, goed onderwijs en goede medische zorg.

 

Nu, ruim 10 jaar later, is er veel veranderd. The Home of Hope & Dreams is uitgegroeid tot een bekende organisatie in Uganda. In 2011 hebben we een stuk grond van 1.21 hectare kunnen kopen waarop we met steun van bedrijven, organisaties en kerken uit Nederland een huis hebben kunnen bouwen met ruimte voor maximaal 50 kinderen. We zijn 1 van de goedgekeurde kindercentra in Uganda.  Hereniging van kinderen met biologische familieleden staat bij ons voorop en daarin hebben we gelukkig al veel successen geboekt. Momenteel zorgen we voor 25 kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar.

 

Activiteiten van Stichting Hope & Dreams Uganda:

  • Kinderen opvangen en revalideren met als doel terugplaatsing bij biologische familieleden.
  • Werkgelegenheid creëren voor de lokale bevolking in “the Home” en op “the Farm”.
  • Gezinnen helpen een inkomen te genereren door een klein startkapitaaltje.
  • Gratis schoon drinkwater aanbieden aan mensen uit onze community (dorp). 
  • Outreach programma waarin wij inmiddels schoolgeld betalen voor 14 kinderen uit ons dorp. 
  • Boerderij waarmee we hopen zelfvoorzienend te worden.  

 

Kinderen kunnen alleen bij ons geplaatst worden via de politie of de kinderbescherming. Het gaat dan om kinderen die mishandeld, verwaarloost en/of achtergelaten zijn.

Na plaatsing van een nieuw kind schakelen wij direct verschillende media kanalen (radio, tv, krant) in om zo snel mogelijk familie op te kunnen sporen. Ook gaan onze sociaal werkers het veld in om onderzoek te doen. In 80% van de gevallen vinden wij ook daadwerkelijk een familielid. In de meest ideale situatie kan een kind al vrij snel weer terug geplaatst worden bij familie. We blijven altijd het welzijn van het kind controleren en grijpen in als het weer mis dreigt te gaan. 

Helaas zijn niet alle situaties ideaal en vinden we in sommige gevallen nooit een familielid. Dit is erg verdrietig voor de kinderen. We proberen dan een pleeggezin te vinden. Hierdoor blijven de kinderen dicht bij de community en krijgen ze het meeste mee van de eigen cultuur. 

 

Voor meer informatie kunnen jullie terecht op de website: www.homeofhopeanddreams.org of op de facebookpagina ‘Kinderhuis Uganda’. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 15 14-03-2020 | 16:12
€ 20 13-03-2020 | 13:26
€ 5 12-03-2020 | 19:28 Succes toppers.
€ 15 12-03-2020 | 18:07
€ 10 12-03-2020 | 18:01