Ziekte van Parkinson

Betsie Haarman
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (3%)

In Nederland leven 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. In mijn familie komt het helaas ook voor. Ik heb in mijn nabije familie twee dierbaren waarbij de ziekte van Parkinson rond hun 50e is gediagnosticeerd. Van nabij ervaar ik wat voor impact dit heeft voor hun en hun naasten.

Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Ieder van hen heeft zijn of haar eigen Parkinson. Van trillende handen en depressies tot vastgenageld staan op de vloer en geen initiatief meer tonen. De behandeling en begeleiding bij Parkinson vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak. Daarbij moet telkens opnieuw gekeken worden naar de behoeften en de wensen van degene met Parkinson en hun naasten. Voor de oorzaak is er nog geen concreet antwoord .Het lijkt erop dat meerdere oorzaken samen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van Parkinson. Om dit verder te onderzoeken is er geld nodig. Ik hoop hiertoe een steentje bij te dragen door mee te lopen met de Vierdaagse voor dit goede doel.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 13-02-2020 | 22:39 Mijn broer is overleden aan de ziekte Parkinson/ Dementie! Goede actie! Veel succes toegewenst!👍👍
€ 5 13-02-2020 | 08:05 Heel veel succes Betsie. Mooi dat je dit doet! Liefs
€ 10 12-02-2020 | 23:08